// Mobilt bredbånd portal med prissammenligning, leksikon, artikler, anmeldelser og meget mere.
Mobilt bredbånd på ferien
Der er nogle ting, som ikke helt giver mening, når det kommer til teknologi. Udviklingen er gået utroligt hurtigt, så de internethastigheder, vi har nu, ville være imponerende for blot ti år siden. Når vi nu har adgang til alt denne viden ved vores fingerspidser, giver det ikke mening, at vi ikke kan tilgå det, uanset hvor vi befinder os. Europa burde jo være et fællesskab, dog gælder det ikke, når det kommer til mobilt bredbånd. Det var ellers lagt op til, at Europa skulle være roamingfrit i 2015, men det blev ikke til noget alligevel. Heldigvis er der dog også en god ting at nævne i denne sammenhæng. Priserne på roaming i udlandet er faldt fra 0,70 euro i 2012 til 0,20 euro i 2014, så det går den rigtige vej, men det er stadig alt for dyrt, hvis man sammenligner med, hvad man kan få i sit hjemland.
Hvad kan man så gøre for at forberede sig, inden man tager af sted på ferie? Bare det at tjekke forsiden på en internetavis kan hurtigt komme til at koste dig over hundrede kroner på grund af de mange billeder. En løsning kunne være, at man køber sig et taletidskort i det pågældende land, som man kan sætte i sit mobile bredbånd. På den måde har du styr på, hvor meget du bruger og betaler for, og du slipper for en pludselig og meget ubehagelig ekstra regning. En anden løsning kunne være, at du tjekker, om din udbyder også dækker i det pågældende land, du rejser til. Er man kunde hos 3, betaler man samme tekster i Sverige som i Danmark, mens man hos Net1 kan bruge sit abonnement i både Norge og Sverige.
En ny spiller på markedet er Simviking, som slår sig op på at tilbyde mobilt bredbånd på tværs af landegrænser. Antallet af lande er dog begrænset indtil videre, men de arbejder på at få flere med på vognen. Indtil videre har de følgende lande med i deres aftaler: Danmark, Sverige, England, Irland, USA, Hong Kong og Australien.